Tuintips September

Onderhoud

Hou je vijver, gazon, rotsplanten, paden en terrassen vrij van afgevallen bladeren. Het is belangrijk dat je overal goed blijft wieden.

Lees meer..

Bloembollen en -knollen

Blijf voorjaarsbloeiende bollen planten als je graag mooie planten hebt in het voorjaar. Plant geen tulpen, die spaar je best tot in november.

Lees meer..

Vaste planten

Het is nu de moment om nieuwe vaste planten te planten. Giet voldoende water voor en na het planten. Scheur en knip vaste planten die uitgebloeid zijn en er belabberd uitzien.

Lees meer..

Rozen

De beste manier om rozen te vermeerderen zonder dat vervelende wildopslag is het nemen van houtachtige stekken. Doe dit in deze maand!

Lees meer..

Perk- en balkonplanten

Blijf uitgebloeide bloemen van perkplanten verwijderen en voedsel geven. Zo kan je van je bloemen genieten tot het begint te vriezen.

Lees meer..

Klimplanten

Plant klimplanten die in een pot gekweekt zijn. De grond in de vroege herfst is namelijk ideaal voor de verdere groei.

Lees meer..

Heesters en bomen

Het is het ideale moment om groenblijvende heesters te verplanten. De grond is nog warm en het heeft nog niet gevroren. Probeer zoveel mogelijk wortel te recupereren en vraag hulp bij het verplanten van een grote heester. Op je eentje is dat een lastig karweitje.

Lees meer..

Gazon

Verwijder nu het laagje dood gras en het andere afval dat bovenop het gras ligt (gazonvilt). Het is nu het moment voor nieuw gras, zaai dus nieuw gras in indien u dit wenst.

Lees meer..

Vijver

Bedek de vijver met een net om de grote bladerval tegen te gaan. Zo voorkom je verrotting.

Lees meer..