Tuintips November

Onderhoud

Egels of padden nestelen zich graag onder of tussen een hoop takken. Als je zo'n stapel hebt liggen en je merkt dat deze beesten hierin hun winterslaap houden, dan laat je de hoop best liggen tot in het voorjaar.

Lees meer..

Bloembollen en -knollen

Lelies kan je nu nog planten tot het voorjaar. Wil je een Amaryllis in bloei op kerstdag? Pot hem dan op in het begin van deze maand.

Lees meer..

Vaste planten

Staan er nog dode planten in je border? Dan is het hoog tijd om deze te verwijderen.

Lees meer..

Balkon en terras

Heb je winterharde eenjarigen in het begin van de herfst gezaaid, dan moet je het weerbericht in de gaten houden. Dreigt het erg koud te worden, bedek ze dan met een stuk vliesdoek.

Lees meer..

Klimplanten

Lange takken van klimplanten en muurheesters kunnen door het gure en winderige weer beschadigd worden. Aanbinden is een oplossing en als je ze nergens kunt aanbinden, mag je ze terugsnoeien.

Lees meer..

Heesters en bomen

Sneeuwt het? Verwijder dan best de sneeuw op coniferen en andere heesters. Zij kunnen het gewicht niet dragen en raken dan uit model of hun takken breken af.

Lees meer..

Gazon

Waarschijnlijk zal je in de maand november voor de laatste keer het gras moeten maaien. Probeer wel te vermijden dat je bij heel nat weer op het gazon loopt, dit kan de grond minder waterdoorlaatbaar maken.

Lees meer..

Vijver

Als je vorige maand de pompen en verlichting nog niet uit je vijver hebt gehaald moet je dit zeker in november doen. Voor de vijver begint te bevriezen.

Lees meer..