Tuintips Maart

Onderhoud

Verwijder alle oude plantdelen. Het is nu tijd om plaats te maken voor de nieuwe scheuten.

Lees meer..

Bolgewassen

Naarmate de dagen zonniger en warmer worden beginnen de langverwachte voorjaarsbollen massaal te bloeien. Hou voorjaarsbollen in de gaten en haal uitgebloeide bloemen weg.

Lees meer..

Vaste planten

Zet stokken bij vaste planten nu ze beginnen te groeien. De planten groeien er op natuurlijke wijze doorheen. Lees ook hoe je vaste planten die 3 tot 4 jaar oud zijn een verjongingskuur kan geven.

Lees meer..

Rozen

Dit is het moment om rozen te snoeien. Wees niet bang om ze flink in te korten. Ze zullen uitbundiger bloeien en de kans op plagen en ziekten verkleint. Lees ook hoe je rozen best plant.

Lees meer..

Eenjarigen

Zaai winterharde eenjarigen ter plekke uit als de temperatuur het toelaat.

Lees meer..

Heesters en bomen

Maart is de laatste maand om heesters en bomen te planten of verplanten. Ze slaan veel moeilijker aan eenmaal het blad uitloopt.

Lees meer..

Klimplanten

Het is nu een goed tijdstip om slordige klimplanten onder handen te nemen en een verjongingssnoei te geven.

Lees meer..

Siergrassen

Deze maand is het de perfecte moment om jouw siergrassen bij te knippen. Ze uitkammen met een hark kan je ook altijd doen.

Lees meer..

Gazon

Het gras begint aarzelend te groeien van zodra het kwik boven de 6°C stijgt. Herstel eventueel beschadigde gazonranden en zaai kale plekken in het gazon bij.

Lees meer..

Balkon en terras

Maak balkonbakken en kuipen klaar voor zomerbloeiers. Grote planten die buiten in potten hebben overwinterd, verlangen nu een nieuwe bovenlaag van nieuwe potgrond en voedsel.

Lees meer..

Vijver

Zet de pompen weer in de vijver en begin met het voeren van de vissen. Geef net genoeg zodat er geen voedsel blijft liggen, want dat veroorzaakt algengroei.

Lees meer..