Tuintips Juni

Onderhoud

Trek het onkruid uit als het nog klein is. Zo krijgen zaden minder kans om zich te verspreiden. Meerjarig onkruid moet je helemaal uitgraven om te voorkomen dat kleine stukjes wortel weer uitgroeien tot nieuw onkruid.

Lees meer..

Bolgewassen

Afgestorven bladeren van tulpen, narcissen, krokussen en blauwe druifjes mogen nu afgeknipt worden.

Lees meer..

Vaste planten

Zorg ervoor dat je kuipplanten duchtig vastgemaakt zijn en niet kunnen omwaaien. Zorg dat snelgroeiende planten voorzien zijn van ondersteuning.

Lees meer..

Rozen

Tegen het einde van de maand juni staan de rozen volop in bloei. Voorkom ziekten door regelmatig te spuiten met een schimmeldodend middel en inspecteer ze op schadelijke insecten als bladluis en rozenbladwespen.

Lees meer..

Perk- en balkonplanten

Ga naar het tuincentrum om je tuin aan te kleden met zomerbloeiers. Verwijder alle voorjaarsbloeiers en hark de grond. Verder..

Lees meer..

Klimplanten

Het is nu de moment om klimplanten als clematis en klimrozen op te binden. Lees hier ook hoe je klimplanten kan vermeerderen.

Lees meer..

Heesters en bomen

Snoei bladverliezende struiken die vroeg in de lente bloeien en die nu zijn uitgebloeid. Verwijder ook een paar van de oudste takken tot bij de voet om de struik te verjongen.

Lees meer..

Gazon

Maai het gras regelmatig, liefst tweemaal per week. Hoe minder gras er per keer wordt afgereden, hoe beter.

Lees meer..

Vijver

Dit is het moment om nieuwe vissen in de vijver uit te zetten. Het water is al wat opgewarmd en de vissen acclimatiseren snel.

Lees meer..