Tuintips Juli

Onderhoud

Blijf zuinig met water, maar geef je planten wel voldoende water. Zorg er ook voor dat je tuin onkruid vrij is, dan komen je bloemen beter tot hun recht.

Lees meer..

Bloembollen en -knollen

Het is nu de moment om jouw narcissen te planten. Ook madonnalelies kunnen nu geplant worden op een warme, zonnige plek met goed doorlatende grond.

Lees meer..

Vaste planten

Scheur irissen en knip de lelijke bladeren af. Oosterse papaver en tuingeranium knip je vlak boven de grond af.

Lees meer..

Rozen

Verwijder nu uitgebloeide bloemen voor een betere doorbloei. Als je wilt dat je rozen tot in de herfst blijven bloeien, is het niet voldoende om alleen de oude bloemen weg te halen.

Lees meer..

Perk- en balkonplanten

De knoppen van knolbegonia's in potten of perken moeten op dit moment uitgedund worden. Het doel is om de grote mannelijke bloemknop in het midden te behouden en de kleinere vrouwelijke knoppen aan de zijkant te verwijderen.

Lees meer..

Kruidentuin

Oogst nu je kruiden en droog ze om te bewaren. Zo zullen ze optimaal van smaak zijn.

Lees meer..

Klimplanten

In juli is het tijd om op een eenvoudige manier je clematis te stekken. Snijd een stek tussen de bladknopen en dus niet vlak onder een blad.

Lees meer..

Heesters en bomen

Heesters in bakken hebben nood aan een regelmatige begieting. Eenmaal per dag bij gewoon en tweemaal bij erg warm weer.

Lees meer..

Gazon

Maai je gazon een- of tweemaal per week. In drogere periodes is het best om niet te veel te maaien en een hogere messenstand te gebruiken.

Lees meer..

Vijver

Hou tijdens deze maand het waterpeil in de gaten en vul bij wanneer nodig. Bij warm weer en stilstaand water kan er een gebrek aan zuurstof in de vijver optreden.

Lees meer..