Tuintips Januari

Onderhoud

Lees hier de tuintips voor jouw tuin in januari. Niet alleen bomen en planten hebben last van het weer. Door de sneeuw kan het gewicht takken doen doorhangen en breken. Maar ook alle vogels lijden onder de sneeuw. Geef de vogels in jouw tuin voedsel en water, zodat ze weer gelukkig verder kunnen vliegen.

Lees meer..

Bloembollen en -knollen

Heb jij bloembollen- en knollen in jouw tuin? Lees deze tuintips voor januari. Bestel best je zomerbloeiende bolgewassen op tijd, zodat je ze in het voorjaar kan planten.

Lees meer..

Vaste planten

Kerstrozen zijn praktisch de enige bloemen die bloeien in de winter. Lees hier hoe je ze best verzorgd. Ook is het nu de moment om rotsplanten te zaaien.

Lees meer..

Perk- en balkonplanten

De lathyrus kan nu gezaaid worden. Zaai ze wel in hoge potten, want ze hebben veel wortelruimte nodig. Heb je al lathyrus in het najaar gezaaid, dan mag je hem nu verpotten zodat je in mei sterke en gezond planten hebt.

Lees meer..

Heesters en bomen

In januari is het de moment om bomen of heersters die op een verkeerde plaats staan te verplaatsen. Ook als bomen of heesters te groot worden of ze krijgen te weinig zonlicht verplaats je ze best. Neem zo veel mogelijk wortelkuit mee tijdens het verplaatsen.

Lees meer..

Gazon

Het kan wel eens voorvallen dat je gras bevroren is tijdens de maand januari. Probeer tijdens deze periode zo weinig mogelijk op het gras te lopen. Je maakt het gras namelijk kapot en na de dooi zal er een gele plek overblijven.

Lees meer..

Vijver

Veel kan en moet je niet doen voor je vijver in de winter. Let wel op als je vissen hebt en de vijver lange tijd bevroren is. Dan hebben je vissen geen zuurstof meer en kunnen ze sterven. Lees hier enkele tips.

Lees meer..