Tuintips Februari

Onderhoud

In februari is het leuk om nestkastjes op te hangen voor de vogeltjes. Zo zijn ze deze gewoon tegen dat ze hun nestje gaan bouwen. Geef ze verder ook voedsel en water.

Lees meer..

Bloembollen en -knollen

Het beste moment om sneeuwklokjes en winterakonieten te delen en te herplanten is net na de bloei als het blad nog groen is. Als je sneeuwklokjes koopt, dan koop je ze best met het blad aan, bollen doen het meestal niet zo goed.

Lees meer..

Vaste planten

Spit en wied te beplanten stukken van je borders en meng organisch materiaal door de grond. Blijf wortelstekken van vaste planten nemen.

Lees meer..

Perk- en balkonplanten

Let erop dat je kiemende zaailingen, die je vorige maand hebt gezaaid, genoeg licht krijgen. Zaai lathyrus op beschutte plaatsen en bescherm ze met een cloche.

Lees meer..

Klimplanten

Zaai nieuwe klimplanten. Graaf gaten op minstens 25 cm van de muur of schutting waartegen ze zullen moeten klimmen en laat je planten tegen de schutting leunen

Lees meer..

Heesters en bomen

Plant bomen en heesters met kale wortels als de grond niet bevroren of niet te nat is. Eveneens kan je de takken van coniferen binden die beschadigd zijn.

Lees meer..

Gazon

Als het gevroren heeft, loop je best niet over het gras. Indien je het gras wil maaien in de maand februari, zorg dan dat je dit op de hoogste stand van je grasmaaier doet.

Lees meer..

Vijver

Wil je een nieuwe vijver aanleggen, dan is februari de geschikte maand om dat te doen. Met een beetje geluk vult de voorjaarsregen je vijver.

Lees meer..