Tuintips Augustus

Onderhoud

Blijf zuinig met water, maar geef je planten wel voldoende water. Zorg er ook voor dat je tuin onkruid vrij is, dan komen je bloemen beter tot hun recht.

Lees meer..

Bloembollen en -knollen

Plant narcissen en plant madonnalelies op een warme, zonnige plek met goed doorlatende grond als je deze wilt.

Lees meer..

Vaste planten

Geef tuingeraniums voldoende water en voeding om de groei te stimuleren. Blijf grasanjertjes vermeerderen door ze af te leggen.

Lees meer..

Perk- en balkonplanten

Blijf je perk-, pot- en balkonplanten water geven. Bij erg warm weer mag dat zelfs meerdere keren per dag. Bloeiende planten geef je best één keer per week speciale mest.

Lees meer..

Kruidentuin

Als u peterselie wenst de zaaien, doe het dan nu. Zaai je peterselie in ondiepe geultjes en geniet van verse peterselie in de winter.

Lees meer..

Klimplanten

Bind na het snoeien van ramblerrozen nieuwe scheuten aan om oude scheuten te vervangen.

Lees meer..

Heesters en bomen

Berberis, vlinderstruik, buxus, winterheide, lavendel, boerenjasmijn en vuurdoorn kunnen perfect vermeerderd worden in augustus. Je doet dat door halfhoutige stekken te nemen wanneer de basis van de scheut houtig begint te worden.

Lees meer..

Gazon

Maai minder vaak bij erg warm en droog weer en laat je grasmaaisel liggen om het vocht in de grond te houden.

Lees meer..

Vijver

Hou je waterpeil bij langdurige perioden van droogte goed in de gaten. Vul bij indien nodig. Ook warm weer vermindert het zuurstofpeil in het water, Planten en vissen in het water lijden daaronder. Een fontein is dus geen overbodige luxe.

Lees meer..