Tuintips April

Onderhoud

Door het zachte weer tiert onkruid nu volop. Het is zeer belangrijk ongewilde gewassen meteen te verwijderen. Deze kunnen jonge planten snel overwoekeren en smoren. Trek eenjarig onkruid uit en graaf vast onkruid uit.

Lees meer..

Bolgewassen

De voorjaarsbollen zijn nog in volle bloei. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk uitgebloeide bloemen hebt verwijderd zodat de vorming van de zaden wordt voorkomen.

Lees meer..

Vaste planten

De vroege voorjaarsbloeiers krijgen nu het gezelschap van vaste planten als longkruid (Pulmonaria) en wildemanskruid (Pulsatilla).

Lees meer..

Rozen

Controleer rozen op ziekten en behandel ze indien nodig. Ook is het goed om de rozen te controleren op bladluizen. Lees hier hoe je het best omgaat met deze tips.

Lees meer..

Eenjarigen

Koop nu eenjarige zomerbloeiers in het tuincentrum en plant ze.

Lees meer..

Klimplanten

Bind de nieuwe scheuten aan van windende klimplanten als clematis.

Lees meer..

Siergrassen

Het is nu de moment om eenjarige grassen te zaaien. De oude resten knip je nu best af.

Lees meer..

Rotsplanten

Het is nu de moment om nieuwe rotsplanten te planten.

Lees meer..

Heesters en bomen

Snoei de struiken die in maart hebben gebloeid om ze compact te houden. Ook vorstgevoelige struiken mogen nu gesnoeid worden.

Lees meer..

Kruidentuin

Dit is de moment om je keukenkruiden als peterselie, basilicum, dille, rozemarijn en tijm in de volle grond of in potten zaaien, zorg er wel voor dat het niet meer vriest voor je dit doet.

Lees meer..

Gazon

Zijn de randen van je gazon na de winter erg ongelijk? Steek ze dan in het voorjaar opnieuw af. Je kan een plank gebruiken als waterpas.

Lees meer..

Balkon en terras

Hoe maak je jouw terras klaar voor de zomer? Lees hier hoe je dit best aanpakt.

Lees meer..

Vijver

April is het moment om je vijver uit te kuisen. Zijn je planten te groot geworden? Verwijder deze planten en plant nieuwe waterplanten in de vijver.

Lees meer..