Papaver orientale

Oosterse papaver

Bloeiperiode

Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
            

De Oosterse papaver (papaver oriëntale) is een sterke, vaste plantsoort die jouw tuin voor jaren in de zomer een impressionistisch tintje zal geven. Hij wordt een 60 tot 100 cm hoog. Gezien zijn tere stengel is opbinden aangeraden.

Papavers houden van een zonnig en droog plaatsje in je tuin. Je kan heel mooie combinaties maken met de grijze, zachte bladeren van Ezelsoor (
Stachys byzantina) of met paarse bloeiers zoals lavendel of ooievaarsbek (Geranium magnificum). Aangezien papavers na de bloei een leegte achterlaten is het best hen te combineren met planten die deze leegte al snel als een volwaardig opvolger vullen. Denk bijvoorbeeld aan zonnekruid (Helenium) , bruidssluier (Gypsophila paniculata) of asters. Om zolang mogelijk van deze bloemen te genieten, knip je de uitgebloeide bloemstengels weg.

Tot slot nog een handig weetje als je deze rode diva’s ook in een boeket wil verwerken. Waarschijnlijk was je als kind meermaals teleurgesteld als jouw klaproos het nog geen dag uithield in een vaas. Knip daarom de papaver wanneer de bloemknop op openbarsten staat en dompel het snijvlak even kort onder in heet water. Heb je creatieve vingers gebruik dan zeker ook eens de zaaddozen in een bloemstuk.