Nepeta faassenii

Kattekruid

Bloeiperiode

Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
            

Kattekruid is een sterke plant die met zijn grijsgroene, halfliggende stengels op 30 tot 40 cm hoogte een fijn palet aan violetblauwe, lipvormige bloempjes omhoog stuwt. Als je hem na de eerste bloei in juni/juli tot de helft terug snoeit, zal je in augustus/september een tweede bloei krijgen. Een plant die jou maanden verwent met zijn rijkelijke bloemenpracht ! Laat na de tweede bloei de verdorde bladeren ook staan zodat hij beter bestand is tegen een strenge winter en knip hem pas in het voorjaar terug.

De katten in uw buurt zullen zich ook verheugen met deze plant. Ze zijn immers dol op de geur die hen helemaal tot rust brengt en om hier helemaal van te kunnen genieten, draaien ze zich er graag ettelijke keren in rond. Soms gaat het zover dat ze de plant helemaal uitgraven.
Bent u geen kattenliefhebber en houdt u ze liever op afstand van jouw kattekruid, dan kan u enkele rozentakken tussen de plant steken.

Net als ezelsoor houdt kattekruid van een zonnige plaats op een droge, zanderige bodem. Hij is heel mooi te combineren met zachte kleuren zoals roze rozen of als overgangsplant tussen fel contrasterende kleuren.