Dahlia

Dahlia

Bloeiperiode

Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
            

De Dahlia vindt zijn oorsprong in Mexico en verlangt naar een vruchtbare, matig vochtige grond. Bemest hem echter niet te veel want dan ga je bloem verliezen en enkel een forse bladgroei stimuleren.

Dahlia's worden een 30 tot 50 cm hoog en zijn daarom ideaal als afboorder van een bloemenperk. Ze doen het ook heel goed als potplant. Ideaal voor kleine stadstuintjes. De bloemen hebben een diameter van circa 5 - 8 cm en zijn wit, geel, roze, rood of paars van kleur.

Wil je dahlia's in jouw vaas snij ze dan af als de bloemen open zijn. Wil je ze toch in knop binnenshuis nemen, dan zal je snijbloemvoedsel aan het water moeten toevoegen om de dahlia vooralsnog in bloem te krijgen.

Dahlia's kan je zelf zaaien of je kan de bloemknollen planten. Gezaaide dahlia's zullen iets kleiner blijven dan de knoldahlia. Tijdens hun eerste levensjaar ontwikkelen ze dikke wortels en worden het vorstgevoelige knolgewassen. Haal de knollen voor mid november uit de grond zodat je er het volgende jaar weer kan van genieten.