Kerst

Natuurlijke kerstdecoratie in uw tuin

Wintergroene tuinplanten zorgen momenteel voor de natuurlijke kerststukjes in uw tuin. Groenpracht met kleurrijke bessen zorgen voor de ultieme kerstsfeer.

Wintergroene planten

De broodboom of Aucuba japonica is een wintergroene sierheester. Met zijn prachtige rode bessen en zijn groen-gele bladeren zorgt hij voor kleur in uw tuin. Een andere sierheester die deze maand in bloei staat, is de Mahonia x media 'Charity', die met zijn gele bloemetjes voor wat kleurschakering zorgt. Om een verandering van bloem te verkrijgen maar toch in dezelfde kleur te blijven, kan je genieten van de winterjasmijn met zijn prachtige gele bloemen.

Als je een paar jaar na het planten geduld hebt, kan je genieten van een rijkelijke bloei van Cyclamen. Deze bloeien een lange periode met witte, roze, paarse en magentakleurige bloemen.

Decoratie twijgen

Wie het in de winter niet zo voor bloemen heeft, kan opteren voor de Cornus alba 'Sibirica'. Deze plant heeft kleine witte bloemen in de zomer maar vertoont rode takken in de winter. Ook de Cornus sanguinea 'Winter beauty' heeft prachtige twijgen in de winter. Deze verkleuren oranje.

Kerstdecoratie uit uw tuin

Je hoeft niet altijd veel geld uit te geven om je huis mooi te versieren tijdens de feestdagen. Uit je eigen tuin kan je de mooiste versieringen halen en er kerstkransen van maken.

Staat uw tuin er maar kaal bij, of hebt u geen tuin? Bij verschillende tuincentra kan u terecht voor de nodige artikelen zodat u zelf uw handen uit de mouwen kan steken om mooie kerstdecoratie te creëren.

Nuttige links: www.vangastel.be - www.pelckmans.be - www.florina.be

De nieuwe trend

De kleurencombinaties zijn zwart, eierschaal wit, goud en zilver. Deze opvallende kleuren worden verrassend gecombineerd met zacht roos, zacht groen en blauw.

Natuurlijk kunnen de klassieke kleuren niet achterblijven. Rood en goud komen ook terug. We zien wel dat het rood meer wijnrood is geworden en meer gecombineerd wordt met warm groen en goud.